Uskutoční sa deviaty dištriktuálny deň evanjelikov

23.07.2004 Celý región

V poradí deviaty Dištriktuálny deň Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (VD ECAV) na Slovensku sa uskutoční v nedeľu 25. júla na zi...
V poradí deviaty Dištriktuálny deň Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (VD ECAV) na Slovensku sa uskutoční v nedeľu 25. júla na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi.

Témou stretnutia členov cirkvi bude citát z Evanjelia sv. Jakuba Buďte činiteľmi Slova, a nie len poslucháčmi, ktorí oklamávajú sami seba.
Počas slávnostných služieb božích bude kázať fínsky farár Per Olof Malk. Ďalšími rečníkmi budú v popoludňajšom programe hosť z Česka Česlav Santarius a domáci Stanislav Gurka a Mikuláš Lipták, ktorí k téme prednesú svoje referáty. Rozvinú ju o aspekt cirkevný, každodenný a spoločenský. Slovo na záver dňa bude patriť biskupovi VD Igorovi Mišinovi.
Podľa informácií od Jely Petričovej, pracovníčky vnútornej misie Biskupského úradu VD ECAV so sídlom v Prešove je súčasťou programu každoročnej ústrednej akcie VD samostatné stretnutie detí, ale aj vystúpenia cirkevnozborového spevokolu z Hanušoviec nad Topľou, spojených spevokolov Tatranského seniorátu, hudobnej skupiny Otvorené dvere z Batizoviec. Organizátori očakávajú účasť do päť tisíc ľudí.
Tradícia organizovania dištriktuálnych dní začala vo VD ECAV v roku 1995. Keďže dištrikt tvorí šesť seniorátov - gemerský, liptovskooravský, košický, šarišskozemplínsky, tatranský a turčiansky - so 132 zbormi, organizuje deň vždy iný seniorát. Tohto roku je to
tatranský.
Petričová tiež informovala, že podľa kartotéky majú zbory VD ECAV spolu 109 626 členov, v roku 2003 pribudol nový zbor v Trebišove.

(jj)
 

Vyberte región

mark